עוף עם פנה ופלפלים
החומרים: 500 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות 3 עגבניות חתוכות לקוביות 1 פלפל אדום ו-1 פלפל ירוק, חתוכים לטבעות 100 גרם פסטה פנה 3 שיני שום 3 כפות שמן זית 1/2 כוסית יין לבן יבש 2 פלפלוני צ'ילי מלח 1 גבעול רוזמרין
אופן ההכנה: 1. שמים במחבת 2 כפות שמן הזית ומטגנים את העגבניות עד שהן מתרככות מעט (כ-6 דקות). 2. מוסיפים למחבת את השום והפלפלים החתוכים וממשיכים לטגן. 3. מוסיפים למחבת את היין הלבן ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם. 4. במחבת אחרת שמים 2 כפות נוספות של שמן זית ומטגנים בהן את רצועות בשר העוף במשך 7-8 דקות. 5. מעבירים את העוף למחבת עם העגבניות, מוסיפים פלפלוני צ'ילי ומלח ו-1/2 כוסית יין לבן. 6. מבשלים ביחד 3 עד 4 דקות. 7. מוסיפים את הפסטה שבושלה זה עתה. מפזרים מעל עלי רוזמרין ומגישים חם.
באדיבות ג'אקומו - אשף הבישול האיטלקי |